maandag 27 februari 2017

Wie gaat er mee bergie op, bergie af?

Op deze carnavalsmaandag is het toepasselijk om even terug te gaan naar 1971. Het befaamde Cocktail Trio had toen een carnavalshit met “Bergie op, bergie af”. Maar even serieus: wie van jullie gaat deze zomer mee fietsen in de Franse Alpen?

Signal de Bisanne (1930 m)

Na de succesvolle Brightlands Austria Cycling Challenge 2016, waarbij de Grossglockner Hochalpenstrasse werd bedwongen, nodig ik je met plezier uit voor een meerdaagse fietsvakantie in de Franse Alpen.

Deze fietsvakantie is van donderdag 29 juni t/m maandag 3 juli 2017, met als uitvalsbasis La Clusaz, gelegen op 1030 m hoogte, tussen het Meer van Annecy en de Mont Blanc.

Programma
Vanuit La Clusaz kunnen verschillende dagtochten worden gemaakt op basis van het volgende programma.
Dit programma is nog niet in beton gegoten. Een alternatieve tocht is vanuit La Clusaz naar Plaine Joux (op 1350 m, 2 Michelinsterren), via Col des Aravis (op 1490 m, 2 Michelinsterren), Mégève en St.-Gervais-les-Bains: heen+terug ca. 110 km, ca. 2210 hm.
Voor meer info verwijs ik naar de website Cycling Cols: www.cyclingcols.com.

Sfeer en doelstellingen
Om deze fietsvakantie tot een onvergetelijke ervaring te maken, geldt het volgende:
  • Het sociale karakter staat voorop: de ontmoeting tussen mensen met een gemeenschappelijke passie, fietsen
  • Op de tweede plaats komt het toeristische aspect: de fietstochten voeren door een prachtig berglandschap, waarvan iedereen kan genieten
  • Pas op de derde plaats komt de sportieve prestatie.
Er is dus tijd voor een goed gesprek en rondkijken. Wie geen topconditie heeft kan ook mee, je rijdt in je eigen tempo naar boven. Niettemin staat het iedereen vrij om zo snel mogelijk het hoogste punt te bereiken.

Uitrusting en veiligheid
Deelnemers aan deze fietsvakantie starten met een (ren)fiets in goede technische staat: goed werkende remmen, goede banden, adequaat schakelwerk (een licht verzet, bv. 34-28, is in de bergen aan te bevelen).
En je hebt materiaal bij je om onderweg eenvoudige reparaties uit te voeren.

Fietshelm is verplicht en denk aan je kleding: in de bergen kan het weer snel omslaan.
Zonnebrandcrème is er onmisbaar (we rekenen op stralend weer).

Je houd je uiteraard aan de geldende verkeersregels. Zo geldt in Frankrijk: naast elkaar fietsen mag, alleen overdag en alleen als er geen auto’s zijn die de fietsers willen inhalen.

Reizen en accommodatie
De (3 sterren) accommodatie voor deze fietsvakantie zal ik gaan regelen. Er moet nog iets gezocht worden in La Clusaz. Dit is een wintersportplaats, dus we vinden vast wel iets behoorlijks. Wie hier een geschikte accommodatie weet, laat het even weten.
In onderling overleg regelen we de heen- en terugreis, die gedacht is met eigen vervoer.
Voor het overige rekenen we op zelfredzaamheid – dat geldt ook voor het opdoen van voldoende fysieke conditie.

Juridische aspecten
Deelname aan deze fietsvakantie is op eigen risico. Het lidmaatschap van de NTFU wordt dringend aanbevolen, want dan ben je (extra) verzekerd.
NTFU: www.ntfu.nl/ntfuvoorjou/lidworden.aspx

Kosten
Deelname aan deze fietsvakantie is voor eigen rekening, waarbij we zoveel mogelijk proberen de kosten te delen. Ook proberen we uiteraard de kosten laag te houden.

Belangstelling?
Inmiddels hebben al zo’n 20 personen belangstelling getoond, onder wie fietsers die deelnamen aan de Brightlands Austria Challenge 2016. Ben jij ook geïnteresseerd, dan kun je dit laten weten via een e-mail naar klaas.bossittard @ gmail.com (graag voor 19 maart).

Promotie!
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dus informeer personen in je netwerk, van je fietsclub of in je vriendenkring die mogelijk interesse hebben.

Oh ja, als je die carnavalskraker nog wilt horen, hier is “Bergie op, bergie af” van het Cocktail Trio (1971): https://youtu.be/YuAhNvTu0UI

Geen opmerkingen:

Een reactie posten