maandag 28 maart 2016

Hoe combineer je gezelligheid, natuurschoon en sport?

Ook deze zomer organiseer ik een korte fietsvakantie naar de bergen. Dit keer gaat de reis naar Oostenrijk en iedereen die in de bergen wil fietsen mag mee. Lees meer over de Brightlands Austria Challenge 2016.


De laatste zomers ging ik voor korte fietsvakanties naar de Franse Alpen. Dat waren fantastische ervaringen: met een leuk groepje fietsers op pad, dwars door de natuur en daarbij een forse fysieke inspanning. Dat geef veel voldoening.
Dit jaar geef ik daaraan een nieuwe draai: niet naar Frankrijk, maar naar Oostenrijk; niet met een klein gezelschap, maar met een zo groot mogelijke groep.
Dit idee sluit ook prima aan bij het gedachtengoed van Brightlands: meer bereiken door samenwerking. En hierbij betrekken we ook personen die indirect een relatie met Brightlands hebben – het is dus ‘inclusief’.

De Brightlands Austria Challenge 2016 van 30 juni t/m 4 juli is hét evenement voor iedereen die in de bergen wil fietsen. Deelnemers worden ook geworven op de Brightlands-campussen, vandaar de naam.

Programma
Het programma in grote lijnen:
 • Donderdag, 30 juni: reis naar Oostenrijk (850 km), accommodatie (nog te reserveren) in Kaprun of Zell am See (op ca. 760 m hoogte)
 • Vrijdag, 1 juli: fietsdag om op te warmen, met als doel Enzingerboden (1478m) en – voor de liefhebber – verder naar Tauernmoossee (2023m)
 • Zaterdag, 2 juli: relatieve rustdag, met als doel Kolm Saigurn (1596m)
 • Zondag, 3 juli: de grote klapper: Grossglockner Hochalpenstrasse naar Hochtor (2504m)
 • Maandag, 4 juli: thuisreis.
     
Sfeer en doelstellingen
Om zoveel mogelijk deelnemers – dus ook jou – mee te krijgen, geldt het volgende:
 • Het sociale karakter staat voorop: de ontmoeting tussen mensen met een gemeenschappelijke passie, fietsen
 • Op de tweede plaats komt het toeristische aspect: de fietstochten voeren door een adembenemend landschap, waarvan iedereen kan genieten
 • Pas op de derde plaats komt de sportieve prestatie.
Er is dus tijd voor een goed gesprek en rondkijken. Wie geen topconditie heeft kan ook mee, je rijdt in je eigen tempo naar boven. Niettemin staat het iedereen vrij om zo snel mogelijk het hoogste punt te bereiken. Hoe ook, fietsen in de bergen is uitdagend.
Het wordt een onvergetelijke ervaring voor zoveel mogelijk deelnemers.

Uitrusting en veiligheid
Deelnemers aan de Brightlands Austria Challenge 2016 starten met een (ren)fiets in goede technische staat: goed werkende remmen, goede banden, adequaat schakelwerk (een licht verzet, bv. 34-28, is in de bergen aan te bevelen).
En je hebt materiaal bij je om onderweg eenvoudige reparaties uit te voeren.

Fietshelm is verplicht en denk aan je kleding: in de bergen kan het weer snel omslaan. Zonnebrandcrème is er onmisbaar (we rekenen op stralend weer).

Je houd je uiteraard aan de geldende verkeersregels. De Grossglockner Hochalpenstrasse kan behoorlijk druk zijn, dus blijf aan de kant van de weg en fiets achter elkaar.

Reizen en accommodatie
Wij regelen de (3 sterren) accommodatie voor de Brightlands Austria Challenge 2016. Er moet nog iets gezocht worden in Kaprun of Zell am See. Dit zijn wintersportplaatsen, dus we vinden vast wel iets behoorlijks; wie hier een geschikte accommodatie weet, laat het even weten.
We coördineren de heen- en terugreis, die gedacht is met eigen vervoer.
Voor het overige rekenen we op zelfredzaamheid – dat geldt ook voor het opdoen van voldoende fysieke conditie.

Juridische aspecten
Deelname aan de Brightlands Austria Challenge 2016 is op eigen risico.
We adviseren het lidmaatschap van de NTFU, dan ben je (extra) verzekerd.

Kosten
Deelname aan de Brightlands Austria Challenge 2016 is voor eigen rekening, waarbij we zoveel mogelijk proberen de kosten te delen. Ook proberen we uiteraard de kosten laag te houden.

Trainingstochten
Op dit moment zijn in het kader van de Brightlands Austria Challenge 2016 nog geen (gezamenlijke) trainingstochten gepland. De mogelijkheden worden onderzocht als duidelijk wordt hoe de groep is samengesteld.

Brightlands-campussen
De Brightlands Austria Challenge 2016 heeft zijn naam van Brightlands. Er zijn vier Brightlands-campussen:
 • Brightlands Chemelot Campus: chemie en materialen
 • Brightlands Maastricht Health Campus: gezondheid
 • Brightlands Campus Greenport Venlo: voeding
 • Brightlands Smart Services Campus: data.
Deelnemers aan de Brightlands Austria Challenge 2016 worden ook geworven onder personen die in welke hoedanigheid dan ook gelieerd zijn aan een van deze campussen.

BELANGSTELLING?
Heb je belangstelling voor de Brightlands Austria Challenge 2016?
Laat het mij weten! (als ‘t kan uiterlijk 10 april)
 
PROMOTIE!
Maak andere fietsers (van je fietsclub) attent op de Brightlands Austria Challenge 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten